Hopp til innholdet

Siste nytt

Siste nytt fra Good Hope

2020 startet veldig bra. Alle barna og arbeiderne kom tilbake til i begynnelsen av januar etter den månedlige ferien alle har i desember. Da reiser alle barna tilbake til det området de opprinnelig kommer fra. Dette er et krav fra myndighetene til alle som driver barnehjem. Det er viktig at barna holder kontakten med gjenlevende familie, og de aller fleste gleder seg stort til å treffe vergene sine igjen når de blir hentet på Good Hope i begynnelsen av desember.

13 barn gikk ut av 8 klasse i 2019, og disse har alle startet på videregående skoler forskjellige steder i landet. Hos oss kom det dermed inn 15 nye barn i alderen 1 mnd – 11 år. Alle nykommerne har funnet seg godt til rette i hjemmet, men på skolen har det ikke vært like lett. Når det

De store barna er veldig flinke til å hjelpe til med de som er mindre. Tvillingene har fylt huset med en ekstra glede og entusiasme.

Good Hope Village 2020

kommer inn nye barn så er det svært vanlig at de ikke snakker engelsk eller swahili, det eneste språket de kan er det stamme språket de prater der de kommer fra. Dette gjør jo skole til en ekstra utfordring, og særlig i år som hele verden lever i en unntakstilstand på grunn av covid-19. Men vi ser fremskritt hos disse barna hver eneste dag, og nå kan de alle kommunisere på swahili, og de lærer seg engelsk.

I mars ble det rapportert om det første tilfellet av
covid-19 i Kenya, og siden da har antallet bare
økt. Dette medførte at skolene ble stengt,
inkludert vår skole. Grensene inn til Kenya ble
stengt, og hele hverdagen ble snudd på hodet.
For oss på Good Hope utarter dette seg slik at
ingen får komme inn på området, og ingen får
forlate området bortsett fra om noen blir syke
eller når det må kjøpes inn mat. Dette har vært
en stor utfordring for alle på hjemmet. Barna ble
redde for hva som vil skje med dem i fremtiden,
og vi måtte til slutt bare ta et valg om å skjerme
de fra nyhetene som daglig kommer med
skremmende historier. I vår lille landsby følger vi
alle retningslinjene som myndighetene i Kenya har pålagt oss. Hygienen som til vanlig er veldig god, er nå blitt enda bedre, og vi føler oss godt beskyttet da vi ikke tillater noen å komme inn på besøk hos oss. Det å ikke kunne ha en normal skolehverdag er for de på Good Hope en like stor utfordring som det har vært for mange foreldre her hjemme i Norge. Alle gjør så godt de kan for at barna skal lære og gjennomføre de oppgavene de har fått fra lærerne sine. Men foreldrene er ikke utdannede pedagoger så her må alle bare gjøre så godt de kan.

Det å være «innestengt» på området selv om de har masse plass til å leke på er slitsomt i lengden. Her har de som jobber på Good Hope gjort en ekstra innsats i denne tiden med å lage dager der de har fotball turneringer og annen aktivitet som talent show, brettspill, sang og dans. Dette løfter humøret hos alle.

Vi har i år 14 barn som går i 8 klasse og som skal videre på videregående neste år. Disse er naturlig nok svært bekymret for sin akademiske fremtid. De gjør det bra på skolen, så vi regner med at dette går bra. En av elevene i denne gruppen har dysleksi, men er et stort idrettstalent. Vi undersøker om denne eleven kan komme inn på en skole i nærheten som har fokus på sport. Eleven er et løpetalent, og i nærheten av Good Hope er det flere muligheter for å drive aktivt med dette.

Joel (i brun jakke) og Jared (i blå jakke) vokser og utvikler seg for hver dag som går.

Good Hope Village 2020

Huset har kommet ekstra til liv dette året på tross av covid-19. Tvillingene Jared og Jacob som kom til oss i januar er nå 5 mnd. De har fylt huset med en ekstra glede, og barna elsker å tilbringe tid med babyene. Vanligvis tar vi jo ikke inn babyer, men i dette tilfellet kunne vi ikke si nei. Guttene var så små og tynne da de kom til oss, men de har vokst seg store og streke nå og ser virkelig ut akkurat slik som en sunn baby på 5 mnd skal se ut.

Farmen vår blomstrer også. Vi har nå 3 kuer, 2 kalver, 5 geiter, 20 kaniner og 50 kyllinger. Året startet med mye regn så vi fikk plantet veldig mye forskjellig som; kål, spinat, løk, tomater, poteter, gulrot, søtpotet, mais og bønner. Vi prøver også å plante frukt som; jordbær, mango, appelsin og pasjonsfrukt. Målet og drømmen er å bli selvforsynt på frukt på lik linje med grønnsaker. To av kuene produserer 16 liter melk per dag, noe som er nok til barna våre. Vi serverer også egg fra farmen vår en gang i uka. Afrika har i år vært plaget med store svermer av gresshopper som spiser opp alt av avlinger. Vi fikk også oppleve dette på Good Hope. Vi må innrømme at det så mørkt ut for farmen vår når disse svermene kom. Heldigvis fikk vi hjelp fra myndighetene til å spraye hele området, dette hjalp og hele svermen var borte etter to dager og alt vi hadde plantet var reddet.

Vi vil benytte anledningen til igjen å takke dere som trofast er med å støtter dette viktige arbeidet. Good Hope gir barna en et nytt håp for fremtiden. Et liv som lå i ruiner etter at foreldrene døde, blir nå gjenreist sakte men sikkert. Vi ønsker å fokusere på det positive hver eneste dag, men på samme tid får barna hjelp til å håndtere det vanskelige de har vært gjennom før de kom til oss.

Vi trenger stadig flere hjelpende hender. Kjenner du noen som kunne tenke seg å være med og støtte Good Hope?

Som Good Hope Fadder er du fadder for hele landsbyen. Vi har det slik at de som er fadder er fadder for hele Good Hope hjemmet. Dette fordi det viste seg at de «søte»barna lett fikk fadder, mens mange ble stående uten. Vi ønsker å hjelpe alle på lik linje uavhengig av utseende eller personlighet. Vi har i år 93 barn som bor på hjemmet, samt at vi støtter 37 barn på videregående skole. Ønsker du å gi et fast månedlig beløp, bestemmer du selv beløpet. Det enkleste er å legge inn et fast trekk i din nettbank, der du merker betalingen med Good Hope Kenya.

Kontonr: 4710 04 10407 eller vipps:13500 merk med Good Hope Kenya Ønsker du Giroer tilsendt så ordner vi dette.
Takknemlige hilsner fra alle barna på Good Hope,
Bjørnar, Trine og Miriam Heimstad

nb_NONorsk bokmål